Fra hår til tøj

Der er i maj måned 2016, lavet en rigtig fin artikel omkring Fruens Hus i Jysk Fynske medier.

Du kan læse den her:

 

Fra hår til tøj

I otte år har Helle Susanne Nielsen haft tøjforretningen Fruens Hus i Assens. Men hun er udlært frisør og havde egen salon.

Udover at sælge andres kollektioner designer hun retro-kjoler

 

Der er kendte mærker som Fransa, Dranella og B.Young på bøjler og hylder i Fruens Hus, hvor Helle Susanne Nielsen sælger dametøj og tilbehør.

Hun har haft forretningen i hovedgaden i Assens i otte år, og i de seneste to år har hun også solgt tøj, hun selv har designet, af mærket Unika.

Det er retro-kjoler.

- Jeg finder stoffet, laver tegninger og har god sparring med en systue her på Fyn. Vi får meget ros for pasformen, og det går rigtig godt med de kjoler. Jeg ser et stort udviklings-potentiale i dem.

Indtil videre sælges kjolerne kun i Fruens Hus og i forretningens netbutik, men flere forretninger har spurgt, om de også kan have kjoler af mærket Unika i deres butik.

 

Og derfor ser Helle Nielsen muligheder i at videreudvikle ideen med at skabe og sælge sit tøjmærke.

Hun er fra Juelsminde i Jylland og blev udlært som frisør i byen.

I uddannelsen lå også skoleophold i Sønderborg, og der mødte hun sin mand Henrik Vang Nielsen, der var i lære som elektronikmekaniker i Assens og på skoleophold i Sønderborg.

To spændende jobs trak parret til Aalborg, men efter et par år i landets fjerdestørste by blev der for langt til venner og familie længere nede i Jylland og på Fyn.

Parret flyttede til Silkeborg, hvor hun var ansat i en salon, indtil parret fik børn.

 

De var fire og seks, da familien Nielsen flyttede til Pilehaven i Assens, hvor hun åbnede salon, og som fortsat er hjemadressen for familien.

- Det blev værre og værre med de kemikalier, jeg anvendte i salonen til afblegning og andet. Jeg kunne ikke tåle det og lukkende min lille salon.

Efter en tid med kurser i psykologi, edb og jobs i børnehaver og i en Fakta spurgte Henrik Nielsen sin kone, om det ikke var tiden at åbne den butik, hun altid havde drømt om.

- Jeg åbnede en butik her i Østergade 56 udelukkende med brugskunst. Rundt om i landet kunne jeg se, hvordan den type forretninger tog mere og mere tøj ind, så det gjorde vi også efter et par år.

 

Siden har forretningen udviklet sig med en netbutik.

- Omsætningen i webshoppen med gratis fragt og fri retur er opadgående, og vi kan tydeligt mærke, at der stor interesse for fruenshus.dk over hele landet. Min mand passer alt det tekniske på webshoppen og hjemmesiden, og vi har et godt samarbejde omkring det. Facebook og instagram er også steder, hvor du kan finde Fruens Hus, fortæller Helle Nielsen. Henrik Vang Nielsen arbejder til hverdag som servicechef hos Jørgen Kruuse A/S.

 

Fruens Hus har også en ansat.

Det er Marianne Holm Nielsen, som er i butikken to dage om ugen.

 

Fruens Hus tilbyder også kundeaftener.

- Hvis man kan samle minimum 10 veninder eller kollegaer, så laver vi en hyggelig aften i vores butik, hvor I i ro og mag kan shoppe lækkert tøj og accessories. Vi giver gode procenter på alle varer i butikken de aftener, og vi er klar med lidt godt til ganen, fortæller Helle Nielsen.